Personeelsfeest op eigen locatie WKR vrij!

Evenementen die op de werkplek worden georganiseerd voor medewerkers zijn vrij zijn voor de werkkostenregeling (WKR)! Mede daardoor zijn personeelsevents en personeelsfeesten op eigen locatie tegenwoordig erg populair! Advance Events brengt verrassende eventconcepten die op jullie eigen terrein of in jullie eigen bedrijfspand kunnen plaatsvinden. Van personeelsfeest tot bedrijfsfestival... alles is mogelijk.

Personeelsfeest op eigen locatie vrij voor de wkr
personeelsevent op eigen locatie zonder wkr

Personeelsfeest in het bedrijfspand is WKR vrij

Een personeelsfeest of bedrijfsevenement dat voor alle medewerkers wordt georganiseerd op het eigen terrein of in de eigen locatie van de werkgever, hoeft niet te worden bijgeteld voor de loonheffing. Wanneer er een maaltijd wordt geserveerd, is er alleen sprake van een kleine bijtelling  voor eten en drinken van € 3,55 (2024). Dit is alleen als het een echte maaltijd betreft. Dat scheelt dus aanzienlijk met de kosten van een personeelsfeest met een diner buiten de deur! Wat een personeelsfeest in een externe feestlocatie valt in zijn geheel wel onder de WKR en de eindheffing daarover is aanzienlijk.

Specialist in feesten op eigen locatie

Advance Events heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in materialen en middelen voor evenemente die in het eigen bedrijfspand of op eigen locatie plaatsvinden. Van sfeerverlichting tot theaterdoeken en van meubilair tot themadecoraties. We hebben voor zowel de zomer- als winter diverse themaconcepten uitgewerkt, die je kunt inzetten voor een feest op eigen locatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Roaring Twenties Party, een Winter Wonderland feest of een Kerstfestival bij jullie in de fabriek of op het kantoor? 

Meer over de WKR en jullie personeelsfeest

Als werkgever kan je met de werkkostenregeling (WKR) zelf bepalen wat je onbelast aan de werknemers vergoedt, geeft of beschikbaar stelt. Voorbeelden hiervan zijn cadeaubonnen, sportabonnementen, kerstpakketten en dus ook evenementen en uitjes. Er is een vrije ruimte die jaarlijks verschilt. Gaat het om teambuilding activiteiten voor alle medewerkers zonder partner? Dan is het event strikt zakelijk en zou het als uitzondering kunnen worden gezien, behoudens de 'normale' bijtelling voor een maaltijd. Check dit altijd met de inspecteur. Evenementen op het eigen terrein, oftewel op de werkplek, zijn sowieso vrij voor de WKR.

Meer informatie ontvangen?

Advance Events is sinds 2006 actief in de organisatie van bedrijfsevenementen en personeelsfeesten. Of het nu gaat om een personeelsevent op eigen locatie of in een externe feestlocatie, wij zorgen ervoor dat het een onvergetelijke herinnering wordt. We informeren je graag over onze mogelijkheden. Bel ons via 010 - 750 4400 of stuur ons een bericht.